Vigtig information om JAWS Tandem

22/10 - 2021

Officiel information fra Freedom Scientific Inc., producenten af blandt andet JAWS skærmlæseren.

Denne information er relevant for alle der benytter eller planlægger at benytte JAWS Tandem – fjernstyringstjenesten, indbygget i JAWS softwaren. Som en del af den løbende forbedring og vedligeholdelse af software programmer, herunder også JAWS, vil den kommende frigivelse af JAWS 2022 påvirke JAWS Tandem tjenesten. JAWS 2022 vil introducere en opgradering af JAWS Tandem i henhold til sikkerheden ved brugen af funktionen. Det betyder helt konkret at brugere som installerer JAWS 2022 ikke længere vil være i stand til at forbinde til brugere af ældre versioner, via JAWS Tandem. Det er altså versioner tidligere end JAWS 2022.

Årsagen til denne væsentlige opgradering er et sikkerhedsspørgsmål, hvorfor ændringerne træder i kraft.

 

Producenten arbejder allerede nu på at gennemføre JAWS Tandem opgraderingen for JAWS 2020 samt JAWS 2021, også. Dette arbejde sker sideløbende, og forventes frigivet i indeværende år. For alle JAWS 2021 brugere vil denne opdatering blive udsendt via JAWS Auto Update. Altså vil du modtage opdateringen automatisk. For alle JAWS 2020 brugere vil versionen blive frigivet til manuel download, blandt andet her på websitet – www.instrulog.dk/jaws.

På et tidspunkt, også i løbet af året, vil den nuværende JAWS Tandem server blive nedlagt. Det betyder at alle brugere der hverken opgraderer til de tre nye versioner (JAWS 2022, 2021 samt 2020) eller har en licens til en af disse, ikke vil have mulighed for at benytte JAWS Tandem tjenesten.

 

Har du spørgsmål, enten til ovenstående eller helt generelt, hører vi altid gerne fra dig. Skriv til hej@instrulog.dk.