Nyt licenssystem til JAWS

VIGTIG INFORMATION: Vi anbefaler alle JAWS brugere og personale der arbejder med JAWS til at læse denne nyhed, som indeholder vigtige informationer omkring ændringer af JAWS licenssystemet.

Publiceret 14/10-2014

 

I vores nyhedsbrev fra september måned beskrev vi hvordan licenssystemet som JAWS er bygget op omkring, ændre sig. JAWS har længe været delt op i en Standard og en Professionel udgave, hvor forskellen har været defineret af styresystemet, som den givende licens skulle installeres på. Nu ændres tankegangen bag licenssystemet sig, gældende fra JAWS version 16.0 og frem, med mulighed for ændring fra JAWS 15.0.

 

Tankegangen bag de to nye licenser er forskelligt fra hvad der tidligere har været gældende, og det er derfor vigtigt at du som bruger af JAWS, samt bevilgende myndigheder, er bekendt med ændringerne, da det i mange tilfælde vil have betydning for prisen på fremtidige opgraderinger for den enkelte bruger eller institution.

 

JAWS bliver fra version 16.0 og frem navngivet henholdsvis JAWS Home og JAWS Professionel. Nu har det ikke længere betydning, om den enkelte licens skal installeres på en standard eller professionel udgave af Windows platformen, men udelukkende om licensen bruges privat eller under uddannelse/i erhvervssammenhæng. Benytter brugeren kun licensen privat, er det JAWS Home udgaven der kan benyttes. Bruges licensen under uddannelse eller i forbindelse med erhverv, er JAWS Professionel påkrævet.

I og med at priserne bibeholdes for både nye licenser og opgraderinger, er det vigtigt at revurdere sin licens. Vi giver nemlig fra og med JAWS version 15.0 mulighed for at nedgradere fra en Professionel licens til Home udgaven, såfremt licensen ikke benyttes under uddannelse eller i erhvervssammenhæng. Det betyder altså på længere sigt billigere opgraderingsmuligheder for brugere der udelukkende benytter licensen privat.

 

JAWS Home udgaven vil ikke have funktioner som Remote Access samt Tandem Direct.

 

For private bruger ­- vær opmærksom på følgende:

  • Har du en Professionel licens kan du opgradere til og med version 15.0, for herefter at nedgradere til JAWS Home. Herefter betaler du 1.250 kr. for 1 SMA (1.000 kr. ekskl. moms).
  • Har du JAWS Professionel version 15.0 kan du allerede nu nedgradere til JAWS Home version 15.0.
  • Skal licensen senere hen benyttes under uddannelse eller i erhvervssammenhæng skal din licens opgraderes til JAWS Professionel. Dette koster 2.500 kr. (2.000 kr. ekskl. moms).
  • SMA prisen for Home forbliver den samme som den daværende Standard version – 1.250 kr. pr. SMA (1.000 kr. ekskl. moms).

 

For uddannelses- og erhvervsbrugere – vær opmærksom på følgende:

  • Er din licens ikke allerede en JAWS Professionel skal den opgraderes hertil. Dette koster 2.500 kr. (2.000 kr. ekskl. moms).
  • SMA prisen forbliver den samme – 2.000 kr. pr. SMA (1.600 kr. ekskl. moms).

 

Nedgradering fra JAWS Professionel version 15.0 til JAWS Home er gratis.

Navneændringen fra JAWS Standard til JAWS Home effektueres pr. dags dato (14/10-2014).

_________________________________________________

 

Sådan gør du:

Såfremt du ønsker at ændre din licens, er det eneste vi har brug for, dit JAWS serienummer, samt dine kontaktinformationer. Det kan være en god idé at rådføre sig med sin kommune eller kommunikationscenter (eller anden bevilligende myndighed), da vi ikke har mulighed for at returnere ændringer, uden betaling. Husk også at din licens er nødt til at være af version 15.0 – er den ikke det, skal den først opgraderes.

Du kan bestille en nedgradering fra Professionel til Home her (LINK FJERNET 28/11-2016 // Kan ikke længere bestilles).

 

Skulle du have spørgsmål eller lignende er du altid velkommen til at kontakte os. Det kan du gøre ved at ringe på telefonnummer 44 97 94 77, skrive en mail til info@instrulog.dk, lægge en besked på Facebook, nævne @Instrulog i en Twitter-besked eller tilføje Instrulog.dk til din Skype-konto.

 

 

Med venlig hilsen

Instrulog-Teamet