Fokus på ZoomText

ZoomText er for nyligt frigivet til Windows 8.1 - men hvordan er det lige det hele hænger sammen?

Publiseret 3/1-2013

IT er ofte lidt af en jungle og det kan være svært at finde rundt i de forskellige versioner. Hvilket versionsnummer passer til hvilke styresystemer, hvornår kan man bruge det ene frem for det andet, og hvordan er det nu lige med det og det?

Vi forsøger her at give en kort gennemgang af, hvornår og hvor du kan benytte ZoomText.

 

ZoomText

ZoomText version 10.10.3.56 blev frigivet d. 12/12. Med denne nye version kan ZoomText nu benyttes på Windows 8.1, Microsofts nyeste styresystem.

Det er snart længe siden at AiSquared præsenterede ZoomText til Windows 8 platformen, men da Windows 8 aldrig har været at foretrække grundet en masse forskellige mangler, har vi ikke anbefalet løsningen. Vi testede Windows 8.1 i BETA og fandt systemet langt mere stabilt og funktionelt, hvilket også havde betydning for vores valg om, ikke at anbefale Windows 8.

Med opdateringen til Windows 8.1 er vi endelig klar til at præsentere et funktionelt forstørrelsesprogram til platformen.

Benytter du stadig Windows 8 vil vi anbefale at opdatere til Windows 8.1 - det er gratis, og kan gøres direkte fra Windows Store. Som udgangspunkt kan du beholde alle dine filer og programmer. Vi vil dog altid anbefale at tage en backup inden installationen! Du kan komme ud for at enkelte drivere og eksterne enheder skal geninstalleres efterfølgende.

 

Benytter du ZoomText, eller er du interesseret i ZoomText skal du være opmærksom på følgende: I skrivende stund findes der to forskellige versioner af ZoomText - version 10.0 og version 10.1. Det er vigtigt at være klar over forskellen på disse to, da de, indtil videre, ikke integrerer med hinanden. ZoomText version 10.0 er forbeholdt Windows XP, Windows Vista og Windows 7. ZoomText version 10.1 er forbeholdt Windows 8 og Windows 8.1.

Planen er at de to versioner skal forenes. Hvornår det sker, ved vi desværre ikke.

Ligeledes skal du være opmærksom på Windows 8 og Windows 8.1 har et touch interface. Det betyder i bund og grund at styresystemet til dels er bygget til brug med touch. Denne funktion er ikke tilgængelig med den nyeste danske version af ZoomText 10.1. Det er ikke muligt at benytte touch funktioner på en tablet eller PC der understøtter touch.

Ligeledes er erfaringerne med brug af ZoomText på en tablet ikke positive. Vi har testet programmet på en Lenovo Tablet 2 og har ikke gode resultater herom, indtil videre.

 

Har du brug for anbefalinger eller gode råd til, hvilke systemer, programmer og hardware du skal gå efter, så kontakt os endelig. Du er velkommen til at besøge os, ringe til os via telefon eller Skype, kontakte os via Facebook, Twitter eller mail.

 

Er du interesseret i at læse mere om ZoomText, se her.

De nyeste versioner kan ligeledes downloades direkte fra vores side.